4 Aralık 2013 Çarşamba

ASANSÖRLÜ EVDEN EVE TAŞIMACILIK

  Sık sık tayin gören bir meslek gurubundan olup, atamalarla şehir şehir dolaşan meslek erbabı değilseniz; taşıma, taşımacılık, nakliyat gibi kelimeler sizin için çokta anlam ifade etmez. Sebep hasıl olup da yaşamakta olduğunuz evi değiştirmeniz gerektiğinde aslında bildiğiniz, duyduğunuz ama hiç de dikkatinizi çekmeyen bazı tanımlamalar ile karşı karşıya kalırsınız, evden eve taşıma, ev eşyası paketleme, ambalajlama gibi. Hele birde asansörlü evden eve taşımacılık var ki; o neminim bir ifadedir. Nasıl çalışır, faydaları nedir, mahsuru var mıdır?
  Eşten dosttan duyduğunuz, dolaştığınız web sitelerde okuduğunuz asansörlü evden eve nakliyat hakkında klasikleşmiş ifadelerden sıyrılarak açıklama yapma ihtiyacı duyduk.
  Yapım aşamasındaki binalarda, yüksek katlara inşaat malzemelerini çıkarmak için tasarlanmış, sonralarda kullanım alanı genişleyerek evden eve taşıma sektöründe kullanılmaya başlayan bina dışı yük asansörleri sektörde evden eve asansörü olarak da anılmaya başladı.
  Aynı mantıkla çalışan, taşınma ve kurulma farklılıkları ile ayrıştırabileceğimiz iki farklı modelden bahsedebiliriz. Elle kurmalı asansörler ve Araca monteli bomlu asansörler.
  Elle kurmalı asansörler; birbirine monte edilebilen raylar ve elektrik motorundan oluşur, az yer kaplar, bir yerden diğer bir yere taşımak kolaydır. Dar sokaklarda, önüne araç yanaşmaya müsait alan olmayan binalarda avantaj sağlar. En çok 24 metre yani sekizinci kata kadar kurulabilir. Kurulma aşamasında işi bilen ehil personel ister. Binadaki diğer dairelerin balkonlarına sabitlenme ihtiyacı vardır.
  Araca monteli bomlu asansörler; iç içe geçmiş rayların uzayarak açılması ile kurulur. Elektrik veya hidrolik ile komuta edilen motorla çalışabilir. 56 metreye kadar (19 kat) kurulabilen modelleri vardır. Kısa zamanda kurulup sökülebilir, üzerine monteli olduğu araç marifeti ile farklı bölgelere hızla ulaşabilir. Kendi hidrolik ayakları haricinde bir yerden destek alma ihtiyacı yoktur. Dar sokaklarda kullanma imkanı kısıtlıdır.
  Genel olarak balkondan malzeme alıp verecek şekilde kurulur, sökülen balkon penceresi iş bitiminde yerine monte edilerek eski haline getirilir. Asansör sepetine yerleştirilen eşyalar kısa zamanda zarar görme riski olmaksızın nakledilir.
  Yukarıdaki ifadeler ışığında sizde takdir edersiniz ki hem çalışanlar, hem de hizmet alanlar için büyük avantalar sağlayan sistem beraberinde bir sakınca üretmemektedir. Ev taşıyacaksanız mutlaka arayacağınız bir özellik olarak önünüzde durmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder